Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gönüllü staj yaptığı hukuk bürosunda tacize uğradığını söyleyen hukuk fakültesi öğrencisi Arzu Sena Topuz davacı oldu: İlk duruşma yarın

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Arzu Sena Topuz, Ekim 2020’de gönüllü olarak staj yaptığı avukatlık bürosunda avukat S.K. tarafından tacize uğradığını söyledi. Topuz, avukat S.K.’dan davacı oldu, ilk duruşma yarın İstanbul Anadolu Adliyesi’nde yapılacak. 

Arzu Sena Topuz’a cinsel taciz etmekle suçlanan avukat S.K.’nın 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın (28 Mayıs) Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Medyascope’a konuşan Arzu Sena Topuz, “Yarın gelebilecek herkesi beni desteklemeye davet ediyorum” dedi. 

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Arzu Sena Topuz (22), salgın günlerini değerlendirmek için İstanbul’daki bir avukatlık bürosunda 2020’nin ekim ayında gönüllü stajyer olarak çalışmaya başladı. İki hafta çalıştığı ofiste sekreter, iki yasal stajyer ve patronun olduğunu dile getiren Topuz, “23 Ekim günü patronum ofisteki stajyerleri adliyeye, sekreteri de para çekmeye gönderdi. Ofiste kimse yokken UYAP’tan dosya inceleme bahanesiyle beni odasına çağırdı” dedi. 

“Yaşanan suç cinsel dokunulmazlığıma karşı işlenmiş bir suç”

Tacize uğradığı yerden çıkar çıkmaz adliyeye gidip hukuki süreci başlatan hukuk fakültesi öğrencisi Arzu Sena Topuz, “Yaşanan tacizi şikayet ettikten sonra içine bir anda girmiş olduğum hukuki süreç benim için başlangıçta korkutucu oldu. Her şeyden önce yaşanan suç cinsel dokunulmazlığıma karşı işlenmiş bir suç olduğu için sosyal medyada sesimi duyurmak konusunda da öngörülebilir çekincelerim vardı” dedi. 

“Adaletin tarafsız ve bağımsızlığıyla ilgili bir şüphem yok”

Ailesinden ve çevresinden yapıcı ve cesaret verici destekler aldığını söyleyen Topuz, bu süreçte davayı kendisiyle birlikte takip eden tanıdığı ve tanımadığı pek çok insan olduğunu, uğradığı cinsel tacizle ilgili şikayet hakkını kullanmaktan bir an bile pişman olmadığını söyledi. 

Topuz, “Sanık avukat bir şeylere güvenerek ve bundan cesaret alarak bu suçu işlediyse bilmeli ki herkes için suçların cezası aynı. Ben şikayet hakkımı kullandım. Mücadelemin sonucunun da hukuki eşitlik ilkesini gözler önüne serecek, hakkaniyetli bir sonuç olacağına inanıyorum. Adaletin tarafsız ve bağımsızlığıyla ilgili bir şüphem yok” diye devam etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “23 Ekim 2020 tarihine ilişkin kamera görüntülerinin harddisk bozuk olduğu gerekçesiyle yenisiyle değiştirilmesi nedeniyle elde edilemediği, harddisk değişiminin aynı gün yapıldığı, olay günü harddisk değişim işlemlerinin kamera görüntülerine yansıdığı” belirtildi.

İddianamede şüpheli S.K.’nın suçu işlediği değerlendirmesine yer verildi 

İddianamede, “Olay gününe dair sadece bu görüntülerin elde edilmiş olması ve olay sonrası şüpheli tarafından müştekiye atılan mesaj içerikleri birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin olay günü akşam saatlerinde güvenlik sistemleri çalışanını ofisine çağırdığı, her ne kadar ifadesinde delil olması amacıyla kayıtları almak istediği için bunu yaptığını beyan etmiş ise de aleyhine olacak şekilde harddisk değişim işlemlerinin yapılması ve şüphelinin müştekiye attığı mesaj içerikleri ile müştekinin ofisten ayrılışına mazeret uydurmaya çalıştığı dikkate alındığında, şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik ifadesine itibar edilemeyeceği, müştekinin olay örgüsü ekseninde anlatımı ile tanık beyanlarının birbirileriyle uyumlu olduğu, bu itibarla şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği değerlendirilmekle” denildi. 

Topuz, yarın görülecek dava öncesi şu cümlelerle dayanışma çağrısı yaptı: “Çoğumuzun maruz kaldığı bir suçun yarın ilk duruşması yapılacak. Fail, hukuk sisteminin anahtarlarından biri, bir avukat. Mücadele sosyal medyada duyulduğundan beri hepimizin mücadelesi, temmenilerimiz ortak. Yarın ilk duruşmamda da aynı desteği görmek beni tekrar çok motive edecek. Gelebilecek herkesi beni desteklemeye davet ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.