Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (69): Kaos GL’den Av. Kerem Dikmen ile iktidarın nefret dili

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu, Kaos GL Hukuk Koordinatörü avukat Kerem Dikmen’di. Kerem Dikmen’le iktidarın nefret dilini, LGBTİ+’ları hedef göstermesini, bu hedef göstermenin toplumdaki karşılığını ve LGBTİ+’lara karşı işlen suçların artmasını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu / Reji: Büşra Uygun, Şemsi Can Albayrak 

  • Ailesi tarafından öldürülmekle ve özgürlüğünün kısıtlanmasıyla tehdit edilen trans erkek Umut, meme aldırma ameliyatı için dayanışma kampanyası başlattı. Umut’la cinsiyet uyum sürecine başlama kararını, üzerinde hissettiği toplum baskısını ve meme aldırma ameliyatı için başlattığı dayanışma kampanyasını konuştuk. haberin tamamı için tıklayınız.
  • Sivil Alan Araştırmaları Derneği’nin 2021 Üniversiteler raporu yayınlandı. Raporda, “LGBTİ+’ların ayrımcılığa uğramadan öğrencilik yaşantısını sürdürmekte zorlandığı” vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.