Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da kademeli normalleşmenin ilk günü: “Mutluyuz ancak saat 22.00’den sonra sokağa çıkmanın yasaklanması sağlıkla ilgili değil muhafazakâr kesim için alınmış bir karar”

Kamera-kurgu: Deniz Eker

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (31 Mayıs) duyurduğu “kademeli normalleşme” adımları, bugün (1 Haziran) Türkiye genelinde uygulanmaya başladı. Yeni alınan kararlara göre, haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü 22.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Pazar günü ise sokağa çıkmak yasak olmaya devam edecek. Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 00.00’a kadar paket servisini sürdürebilecek. Kademeli normalleşmenin ilk gününde, Ankara‘da Medyascope’a konuşan işletme sahipleri ve vatandaşlar, aylar sonra alınan kararlardan dolayı mutlu ancak yasak saatinin 22.00’de başlamasına temkinli yaklaşıyorlar. Bir vatandaş, yasak saatinin siyasi bir karar olduğunu vurgulayarak, “Mutluyuz ancak saat 22.00’den son sonra sokağa çıkmanın yasaklanması sağlıkla ilgili değil muhafazakâr kesim için alınmış bir karar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler