Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir buçuk ay boyunca alıkonularak darp edilen Fatma’nın davasının ikinci duruşması yapıldı: “Sadece kendim için değil, benden önce bu kişinin tacizine uğramış kadınlar için de adalet aramaya devam edeceğim”

Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenci olan Fatma, 2020 yılında bir süre birlikte olduğu, kendisiyle aynı okulda öğrenimini sürdüren A.K. tarafından uzun süre fiziksel ve psikolojik şiddet gördü, ilişkisini bitirmek istedi. A.K., genç kadını bir buçuk ay boyunca Ankara’da alıkoyarak şiddet uyguladı, Fatma’yı Hatay’daki evine gelerek ölümle tehdit etti. Hatay-Dörtyol 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 18 Haziran 2021’de ikinci duruşmasında A.K’nin tutuklanması talebi reddedildi ve duruşma 11 Kasım’a ertelendi. 

Babası üst düzey bürokrat, halası ise büyükelçi olan A.K. isimli erkek tarafından alıkonulup şiddete maruz bırakılan Fatma, A.K.’nin kendisini sürekli, “Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun, benim babam diplomat, sonun Şule Çet gibi olacak” diye tehdit edip korkuttuğunu ve alıkonulduğu evden kurtularak ailesinin yanına döndükten sonra da tehdit ve tacizin devam ettiğini Medyascope’a anlatmıştı.

“Bu duruşmada A.K.’nin silahlı olduğunu kabul ettiğini öğrendik”

Memleketi Hatay’a döndükten sonra ise A.K.’nın onu görüntülü arayıp, elindeki pompalı tüfeği göstererek tehdit ettiğini, Hatay’daki davanın bununla ilgili olduğunu ve Ankara’da alıkonulmasıyla ilgili şikayetinin hâlâ soruşturma aşamasında olduğunu söyleyen Fatma, “A.K. duruşmaya gelmedi, daha önceki duruşmada ve verdiği ifadesinde silahlı olduğunu kabul etmiyordu. Bu duruşmada silahlı olduğunu kabul ettiğini öğrendik. ‘Ben arkadaşımın dedesinden kalma silahını gösteriyordum Fatma beni aradı, yanlış anladı. Ben onu tehdit etmedim. Silahı da havaya kaldırmıyordum, yere düşmüştü yerden aldım’ gibi absürt şeyler söylemiş” dedi. 

“Karşı tarafın avukatları akıl sağlığımı sorguladı”

Karşı tarafın avukatlarının kendisini “tutarsız” olmakla suçladıklarını anlatan Fatma, “Israrlı bir şekilde psikolojik ilaçlar kullanıp kullanmadığımı, psikolojik tedavi görüp görmediğimi sordular. Sanık, Ankara’da hâkim karşısında ifade verdi, hâkim o ifadeyi mahkeme heyetine yolladı. Verdiği ifadede psikolojik rahatsızlık nedeniyle şiddet gördüğümü söylediğimi ifade etmiş. Akıl sağlığımı sorguladılar” diyerek duruşmayı anlattı. 

A.K’nin kendisini Ankara’da alıkoyduğu dönemde, “Sen bana hiçbir şey yapamazsın, seni akıl hastası gibi gösteririm, tımarhaneye kapattırırım, güçlü bağlantılarım var” diye tehdit ettiğini söyleyen Fatma, “Tutukluluk talebimiz yine reddedildi, A.K’nin avukatları il dışına çıkma yasağının kaldırılmasını talep etti ama kabul edilmedi” dedi. 

Adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini dile getiren Fatma, “Sadece kendim için değil, benden önce bu kişinin tacizine uğramış kadınlar için de devam edeceğim. Bundan sonra başka kadınlara bunu yaşatmasın diye adaleti arayacağım” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.