Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NATO ve G7’de Çin alarmı: Yeni bir “Soğuk Savaş” mı? – Prof. Dr. Çağdaş Üngör: “Çin’e karşı bir koalisyon inşa etmek zor, ABD bunu tek başına yapamayacağını anladı”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ilk yurtdışı seyahatini önceki hafta Avrupa’ya düzenledi. Biden önce İngiltere’de G7 Zirvesi, sonra da Brüksel’de NATO Zirvesi’ne katıldı. NATO ve G7 zirvelerinin ana gündem maddelerinden biri de Çin’in “sistematik bir tehdit olarak” tanımlanmasıydı. Çin’in yükselen popülaritesini, NATO ve G7’deki Çin alarmını ve Biden döneminde ABD-Çin ilişkilerinin geleceğini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağdaş Üngör ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.