Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Türkiye, eksi yedi gol averajı ile Avrupa Futbol Şampiyonası’na veda etti – İtalya, rakip tanımıyor

EURO 2020, dün (20 Haziran) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. A Grubu’ndaki ilk maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında ise Galler’e 2-0 mağlup olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, üçüncü sınavına İsviçre karşısında çıktı. Rakibi karşısında oldukça kötü bir görüntü veren millier, Haris Seferovic ve Xherdan Shaqiri‘nin (2) attığı goller ile İsviçre’ye 3-1 mağlup oldu. Üçüncü maçında üçüncü yenilgisini alarak EURO 2020’ye veda eden Ay-Yıldızlılar’ın turnuvadaki tek golünü İrfan Can Kahveci attı. Grubumuzdaki diğer karşılaşmada İtalya, Galler engelini Matteo Pessina‘nın attığı gol ile geçerek A Grubu’nu dokuz puan ile lider tamamlamayı başardı. EURO 2020 heyecanı, bugün (21 Haziran) oynanacak Kuzey Makedonya-Hollanda, Ukrayna-Avusturya, Finlandiya-Belçika ve Rusya-Danimarka karşılaşmaları ile devam edecek. 

Türkiye, EURO 2020’ye veda etti

Türkiye, EURO 2020’de A Grubu’ndaki üçüncü hafta müsabakasında İsviçre ile kozlarını paylaştı. İlk maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında ise Galler’e 2-0 mağlup olan Ay-Yıldızlılar, mutlak üç puan parolası ile çıktığı karşılaşmaya hızlı başladı. Dakikalar altıyı gösterdiğinde mücadeledeki ilk önemli fırsatını yakalayan Türkiye’de Kaan Ayhan’ın sert şutunu, tecrübeli kaleci Yann Sommer kurtardı. Ancak Şenol Güneş’in öğrencileri, bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra kalesinde gol görmekten kurtulamadı. Steven Zuber’in pası ile ceza sahasının dışında meşin yuvarlağı kontrol eden Haris Seferovic, çektiği şut ile takımını 1-0 öne geçirdi. Opta’nın verilerine göre beşinci dakika 39. saniyede gelen bu gol, Türkiye’nin şampiyona tarihinde yediği en erken gol olarak kayıtlara geçti. Seferovic’in golü ile EURO 2020 umutlarını rafa kaldıran Ay-Yıldızlılar, 16. dakikada karşılaşmanın yıldızlarından Mert Müldür ile rakip kalede tehlike yarattı. Ancak Yann Sommer, Mert Müldür’ün şutunu kurtarmayı başardı. Vladimir Petkovic‘in öğrencileri, Uğurcan Çakır‘ın koruduğu kalenin filelerini 26. dakikada ikinci kez sarsarak iyice rahatladı. İsviçre atağında ceza yayı üstünde top ile buluşan Xherdan Shaqiri, ters ayağı ile harika bir vuruşa imza atarak mücadelenin skorunu 2-0’a getirdi. Türkiye ise ilk yarının son bölümünde Mert Müldür ile iki önemli fırsattan yararlanamadı. İlk 45 dakikalık bölümde oldukça rahat bir performans ortaya koyan İsviçre, milliler karşısında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Turnuvadaki kötü oyununa İsviçre karşısında da devam eden Türkiye, ikinci yarıya en azından bir gol bulma ümidi ile çıktı. Ay-Yıldızlılar’ın EURO 2020 boyunca beklediği bu gol, mücadelenin 62. dakikasında geldi. Ceza alanı dışında top ile buluşan İrfan Can Kahveci, güzel bir vuruş yaparak hem skoru 2-1’e getirdi hem de Türkiye’nin turnuvadaki ilk ve tek golünü kaydetti. Ancak İsviçre, 68. dakikada Xherdan Shaqiri‘nin attığı gol ile millilerin EURO 2020’den puan ile ayrılma hayallerini sona erdirdi. Hızlı gelişen İsviçre atağında Steven Zuber, ceza sahasına hareketlenen arkadaşı Shaqiri’yi top ile buluşturdu. Shaqiri ise Zuber’in bu pasını gole çevirerek kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı. Vladimir Petkovic’in öğrencileri, mücadelenin geri kalan bölümünde farkı daha da artırabilecek pozisyonlara girmesine rağmen bunları değerlendiremedi. Ancak karşılaşmayı 3-1’lik skor ile kazanan İsviçre, A Grubu’nu İtalya ve Galler’in ardından dört puan ile üçüncü sırada noktalamayı başardı ve son 16 turuna yükselebilmek için önemli bir avantaj elde etti. Üçüncü maçında üçüncü yenilgisini alan Ay-Yıldızlılar, bu karşılaşmalarda kalesinde sekiz gol görürken rakip filelere ise yalnızca bir gol gönderebildi.

İsviçre-Türkiye karşılaşmasının özet görüntüleri:

İsviçre’ye karşı alınan 3-1’lik mağlubiyetin ardından konuşan Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ”Gençlere güveniyorum ama bu turnuva iyi geçmedi. Ne söylersek bir yaralanma getirebilir, doğru da olmaz. Oyuncuların üzüntüsünü görüyorum. İstediklerimi yapamamanın verdiği ezikliği de görüyorum. Zaman zaman iyi işler yapıldı ama yeterli olmadı. Bu turnuva daha fazla istenmesi gereken bir turnuva ama bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye de inansın. Dersleri çıkartarak çok daha iyi bir milli takım olacak” dedi.

https://twitter.com/trtspor/status/1406680549549281281?s=20

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, kendisine sorulan ”İstifa edecek misiniz” sorusuna ”Benim şu andaki düşüncem istifa edip etmemek değil. İşimizi yaptık, buradan çıkmam. Maçtan önce bizi Dünya Kupası finaline götürüyordunuz şimdi nasıl gidersiniz diye düşünüyorsunuz. Zaten böyle yaptığımız için sıkıntı var Türkiye’de” dedi.

https://twitter.com/trtspor/status/1406687315850895366?s=20

İngiltere’nin Liverpool takımında oynayan Xherdan Shaqiri, İsviçre-Türkiye karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

İtalya, yoluna kayıpsız devam ediyor

EURO 2020’de çıktığı iki karşılaşmayı da farklı skorlar ile kazanan İtalya, grubundaki son maçında Galler‘i Roma Olimpiyat Stadyumu’nda konuk etti. Mücadeleye etkili başlayan Gök Mavililer, rakibi karşısındaki ilk net pozisyona 12. dakikada girdi. Ancak Andrea Belotti, Alessandro Bastoni’nin sol kanattan açtığı tehlikeli ortada topu ağlara gönderemedi. Ataklarına hız kesmeden devam eden ev sahibi, 23. dakikada Andrea Belotti, 29. dakikada ise Federico Chiesa ile mutlak iki gol fırsatından da faydalanamadı. Roberto Mancini‘nin öğrencileri, maçın başından beri aradığı golü 39. dakikada buldu. Kazanılan serbest vuruşta Marco Verratti’nin ortasını iyi değerlendiren Matteo Pessina, İtalya’nın Galler karşısında 1-0 öne geçmesini sağladı. Gök Mavililer, ilk 45 dakikayı Pessina’nın attığı bu gol ile 1-0 önde tamamladı.

Soyunma odasına 1-0 önde giden İtalya, ikinci yarıya da tıpkı ilk yarıda olduğu gibi hızlı başladı. 53. dakikada önemli bir noktadan duran top şansı yakalayan ev sahibinde Federico Bernardeschi’nin şutu, direkten oyun alanına döndü. Galler ise mücadeledeki en net fırsatını bu pozisyondan bir dakika sonra yakaladı. Savunma arkasına sarkarak kaleci Gianluigi Donnarumma ile karşı karşıya kalan Aaron Ramsey, istediği vuruşu gerçekleştiremedi. Dakikalar ilerledikçe oyuna dengeyi getirmeye başlayan Galler, 59. dakikada Ethan Ampadu’nun kırmızı kart görmesi ile yıkıldı. 20 yaşındaki futbolcu, Bernardeschi’ye yaptığı müdahalenin ardından doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ancak bu dakikadan sonra oyunun tek hâkimi olan İtalya, mücadelenin son bölümünde kalesinde önemli bir tehlike yaşadı. Galler’in kazandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde top ile buluşan Gareth Bale, oldukça uygun pozisyonda olmasına rağmen meşin yuvarlağı üstten dışarı attı. 90+2. dakikada Bryan Cristante ile bir gol şansından daha yararlanamayan İtalya, Galler’i 1-0 mağlup etmeyi başardı. Gök Mavililer, böylelikle A Grubu’nu dokuz puan ile lider tamamladı. Galler ise topladığı dört puan ile grupta ikinci sırayı elde ederek son 16 turuna adını yazdırdı.

İtalya-Galler karşılaşmasının özet görüntüleri:

A Grubu’nda oynadığı üç maçı da kazanarak son 16 turuna yükselen İtalya’da futbolcular, bu mutluluğu doyasıya kutladı:

İtalya’nın Juventus takımında forma giyen Federico Chiesa, İtalya-Galler karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

A Grubu’nda son karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplardaki üçüncü maçlar, bugün (21 Haziran) B Grubu’nda Finlandiya-Belçika ve Rusya-Danimarka, C Grubu’nda ise Kuzey Makedonya-Hollanda ve Ukrayna-Avusturya karşılaşmaları ile devam edecek. Gün, Türkiye saati ile 19.00’da oynanacak Kuzey Makedonya-Hollanda ve Ukrayna-Avusturya maçları ile başlayacak. Günün son karşılaşmaları ise Türkiye saati ile 22.00’de Finlandiya-Belçika ve Rusya-Danimarka arasında oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.