Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Gazetecinin ölümünden aşıyı suçlamanın alemi ne?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, SüperHaber internet sitesinde çıkan “Ünlü gazeteci hastanede yaşam savaşı veriyor! Kalp krizine BioNTech aşısı mı neden oldu?” haberini gazetecilik açısından değerlendirdi.

Bildirici, birçok sitenin kullandığı bu haberin gazetecilik sorumluluğuna aykırı olduğunu belirterek, “Daha önce başka bir haber vesilesiyle de yazmıştım. Gazetecilikte şüphe esastır ama şüphenizi soru olarak habere geçirmek anlamına gelmez bu. Araştırır, şüphenizi somut bilgiye dönüştürür, öyle yazarsınız. Gazeteci soru sorar, haber soruyu yanıtlar. Aklınıza gelen her soruyu hiçbir veriye kanıta dayanmadan yazdığınız metin haber olmaz. Üstelik de hiçbir somut veriye dayanmadan soru sorarak şüphe yaratan bu haber, bir gazeteci hakkında ve daha da önemlisi dünyada dört milyona yakın insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgını ile ilgili” dedi.

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.