Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (184): Prof. Dr. Cevza Sevgen, Prof. Dr. Mine Eder, Doç. Dr. Evren Çelik Wiltse ve Nilden Bayazıt, Boğaziçi Üniversitesi direnişinin başarısını değerlendiriyor

Boğaziçi Üniversitesi’ne 12 Eylül askeri darbesinden sonra dışarıdan atanan ilk rektör olan Melih Bulu, 195 gün sonra görevden alındı. Atama kararına ilk günden itibaren “Kabul etmiyoruz! Vazgeçmiyoruz” diyerek direnen, yıllarca emekle, mücadele ile kurdukları akademik özerklik ve demokratik yönetişim geleneğine sahip çıkan Boğaziçili akademisyenlerden Emeritus Profesör Cevza Sevgen ve Profesör Dr. Mine Eder ile bu direnişe destek veren Boğaziçi Üniversitesi mezunları Doç. Dr. Evren Çelik Wiltse ile Nilden Bayazıt Postalcı, Femfikir’in bu özel yayınında Bulu’nun görevden alınmasını değerlendirdi. Konuklarım, önemli bir kazanım elde etmiş olmanın sevincini paylaşırken, mücadelenin -kendi rektörlerini kendileri seçene dek- bitmediğini de vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.