Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de görülen Delta varyantı ne kadar tehlikeli? – TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı: “Aşıya erişimin olmadığı yerlerde Delta varyantının arttığını görüyoruz”

İlk kez Ekim 2020’de Hindistan’da tespit edilen ve ülkedeki vaka sayılarının kontrolden çıkmasına sebep olan koronavirüsün Delta varyantı, Türkiye’de de görülmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada Delta varyantı vakalarının arttığını ve yoğun olarak İstanbul’da görüldüğünü söyledi.

Delta varyantının Türkiye için ne kadar tehlikeli olduğunu ve belirtilerini Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile konuştuk. Fincancı, “Aşı erişimin olmadığı yerlerde Delta varyantının arttığını görüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.