Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Tahmin habercileri, KKTC’deki müjdeyi tutturamadı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç gün önce duyurucağını söyleyerek dün (19 Temmuz) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) açıkladığı “müjde”sinin Türkiye basınında veriliş şeklini eleştirdi.

“Erdoğan’ın KKTC’ye müjde vermesine ilişkin haberler de gazetecilik reflekslerinin ne kadar zayıfladığının ve habercilik ile siyasi propagandanın birbirine karışmasının yeni bir göstergesi oldu.

İktidar medyasındaki haber ve yorumlar, ‘müjde’yi büyütüp, olmadık senaryolar yazarak, Erdoğan’ın gezisinin propagandasını yaptılar. Geziyle ilgili beklentiyi büyüttüler, dikkatleri geziye çektiler. Siyasi iktidar, bir kez daha gazeteciliği araç olarak kullandı.

Medyanın bilgiye dayanmayan tahminler ve senaryolar yazması da yanlıştı. Gazetecilik hakikate ulaşma çabasıdır, haberler bilgiyi aktarır. Tahmin ve senaryo yazmak gazetecilik faaliyeti olamaz. Gazeteci, Erdoğan’ın açıklamasının ne olacağını öğrenir onu yazar. Eğer öğrenemiyorsa tahmin yazmaz” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.