Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Diliniz kaba vicdanınız taş” değilse özür dileyin

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Gezi olayları sırasında İstanbul’un Kabataş semtinde meydana geldiği iktidara yakın medyadaki birçok yazar tarafından dile getirilse de henüz ispatlanamayan ve kamuoyunda “Kabataş yalanı” olarak bilinen vakanın, bugün iktidara yakın medya tarafından sahiplenilmemesini ve konuyla ilgili takınılan tavrı eleştirdi.

“’Diliniz kaba, vicdanınız taş’ diye yazan yazarlar, ortaya çıkıp o gün yazdıklarını düzeltme gereği duymadılar. Bu yazılar ve haberlerin yayımlandığı gazetelerde de bir düzeltme yayımlanmadı.

Bildiğim kadarıyla bu fantastik taciz öyküsünü ortaya atanlardan ilk özür dileyen Balçiçek İlter oldu. Sonra İsmet Berkan da hatalı olduğunu kabul etti ve Hürriyet gazetesindeki yazısında özür diledi. O da şimdi Karar gazetesinde yazıyor.   

Elif Çakır, kendisine yönelik suçlamaların sürmesi üzerine 25 Kasım 2015’te sosyal medyada ‘Kurgu olduğunu iddia eden o kurguyu ispat etmekle sorumludur. Kim kurguladıysa bunu bilmek hepimizin ama en çok benim hakkımdır’ paylaşımında bulundu. O da özür dilemedi.

Yeni Akit de bugün artık Kabataş’taki taciz vakasının yalan olduğunu itiraf ettiğine göre, şimdi sıra ‘Diliniz kaba, vicdanınız taş’ diye yazan 15 yazar ile bu yazıları ve haberleri yayımlayan Sabah, Yeni Şafak, Star, Türkiye gazetelerinde. Düzeltme yayımlamalarının ve özür dilemelerinin vakti gelmiş olsa gerek. ‘Dilleri kaba, vicdanları taş’ değilse özür dilerler…” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.