Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (78): Av. Levent Pişkin ile LGBTİ+’lara yönelik nefret saldırıları

Gökkuşağı Bülteni’nde bu hafta, Av. Levent Pişkin ile LGBTİ+’lara yönelik nefret saldırılarını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül / Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği, 2019-2020 verileri üzerinden hazırladıkları “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini İzleme Yıllık Raporu”nu paylaştı. Rapora göre LGBTİ+’lara karşı uygulanan şiddetin önlenmesi çok az ele alındı. 

Haziran ayında Sakarya Üniversitesi’ “Hipokrat yemini” olarak bilinen Hekimlik Andı’ndan “cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı yapılamayacağına” yönelik bölümü çıkarmıştı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da yeminde yer alan “cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığı” kısımlarını çıkarma kararı aldığını söyledi. Kızılay, cinsel yönelim ifadesi için, “Tümüyle toplum ve aile değerlerimizi aşındırmaya hatta tahrip etmeye yönelik bir girişim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.