Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bölgedeki son durumu Medyascope’a anlattı: “Yangınla termik santral arasında 7 kilometre var, daha bir tane uçak gelmedi”

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dün gece açıkladığı verilere göre son beş günde 32 ildeki 199 orman yangını kontrol altına alınırken, üç ilde yedi yangın devam ediyor. Antalya, Muğla ve Tokat’ın çeşitli bölgelerinde devam eden yangınların yanı sıra, bugün (2 Ağustos) Isparta’nın Sütçüler ilçesinde bir orman yangını daha başladı. Yangınlarda şu ana dek sekiz kişi hayatını kaybetti. Yangının en yoğun devam ettiği bölgelerden Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde mücadele sürüyor. Özellikle Çökertme ve Mazı bölgelerinde yangın etkisini artırarak devam ediyor.

Medyascope‘a konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bölgedeki son durumu şöyle anlattı: “Yangın güçlenerek yayılmaya devam ediyor. Dünden beri değişen hiçbir şey yok. Çökertme, Bozalan, Fesleğen, Demirciler ve Hayıtlı mahallelerimiz şu anda yangına karşı mücadele veriyor. Yangın, rüzgarın etkisi ve hava müdahalesi olmaması sebebiyle maalesef gücünü artırarak etkinlik alanını genişletiyor.”

“Bir tane uçak gelmedi”

Yangını söndürmede havadan müdahalenin hayati olduğunu vurgulayan Tokat, “Bu konu artık anlayamadığımız bir hale geldi. Coğrafi şartlar nedeniyle karadan müdahale çok zor. Helikopterlerin müdahalesi yeterli değil. Bir uçak müdahalesi kaçınılmaz, başka çare yok. Bu sabah İçişleri Bakan Yardımcısı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Orada çok umutlu konuşuldu, devletin bütün imkanlarının bugün burada olacağı söylendi ama şu saat itibarıyla bir tane uçak gelmiş değil” dedi.

“Şu anda alanda en iyi mücadele eden İstanbul ekipleri”

Çevre iller ve büyükşehirlerden yangın söndürme çalışmalarına destek geldiğine değinen Tokat: “Şu anda alanda en iyi mücadele eden arazöz ve takviye ekipleri İstanbul’dan gelen ekipler. Komşu illerden de yardımlar geliyor. İlçemizin ve bölgenin bütün beton mikserleri buraya su taşıyor. Ancak tekrar ediyorum hava müdahalesi olmadan olmaz” diye konuştu.

“Halk galeyana gelmemeli”

Asılsız iddialara ve provokasyonlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Tokat şunları söyledi: “Bir yandan da dedikodularla ve oluşturulan algılarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bizden ve resmi kuruluşlardan gelmeyen bilgilere itibar etmeyin. Halkımızın sakin olması ve galeyana gelmemesi uyarısında bulunmak istiyorum.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.