Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (18): Sabiha Sunar ve Veli Elif Doğan ile okula dönüş

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Umay Aktaş Salman ve Burcu Meltem Arık okulların açılabilmesi ve açık kalabilmesi için alınması gereken önlemleri, yapılması gerekenleri konuştu. Türkiye, salgında Meksika’dan sonra OECD ülkeleri arasında okullarını en uzun süre kapalı tutan ikinci ülke oldu. Yeni eğitim yılının ise 6 Eylül’de başlaması planlanıyor. Öte yandan 1 Temmuz’da başlayan normalleşmeyle vaka sayıları hızla artıyor. Programda eğitimin nasıl etkilendiği, çocukların yaşadığı kayıplar ve telafisi konuşurken, okulların açılabilmesi ve açık kalabilmesi için atılması gereken adımlar da konuşuldu. Programa konuk olan TEDEM Koordinatörü Sabiha Sunar, yüz yüze eğitime ara verilmesinin ortaya çıkardığı riskleri anlatırken, yaşanan akademik ve sosyal duygusal kayıpların telafisinin ne düzeyde olduğunun bilinmesine ve buna göre müfredat çalışması yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sunar, okullarını uzun süreli açık tutan ülkelerin okula dönüş yol haritası çıkardığını anlattı. Veli Elif Doğan ise, yüz yüze eğitim yapılamamasının çocuklarına etkisini anlatırken, yeni eğitim-öğretim yılında okulların açık kalabilmesi için ne gibi önlemler alındığını sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.