Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Silah firması tanıtan Hakan Çelik, tüfekli fotoğraf da çektirdi

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazıda, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in bir silah firmasının sahibiyle yaptığı röportaj üzerinden gazeteciliğin temel kurallarından biri olan haber kaynaklarıyla “temas-mesafe kuralının” ihlal edilip edilmediğini sorguladı ve Çelik’in bir gazeteci olarak silahla poz vermesini eleştirdi.

“Hakan Çelik’in, silah firması sahibi ile yaptığı söyleşinin başka bir etik problemi de gazeteci olarak silahla poz vermesi. Gazetedeki söyleşinin orta yerinde Hakan Çelik’in, elinde uzun namlulu bir tüfek tutarken çekilmiş fotoğrafı yer alıyor. Yanında da ‘Hakan Çelik, Düzce’deki Sarsılmaz’ın özel poligonunda çeşitli silahlarla eğitim atışı programına katıldı’ diye yazıyor.

Gazetecilik barış mesleğidir. Gazeteci, insan öldürme aygıtı olan silahlarla yan yana gelemez, silah kullanmaz […] Hakan Çelik ise bir gazeteci olarak silahla poz verme ve yayımlama yanlışını yapıyor. Gazeteciliği silahla bir araya getirmekle kalmıyor hem de ‘eğitim atışı programına katıldığını’ yazarak, silah eğitimi alma ve kullanmayı doğal gösteriyor, yüceltiyor. Tüfekli fotoğraf, söyleşinin yanlışlarını, bir silah firmasını tanıtma çabasının ve savunma sanayiyle içli dışlı ilişki kurmanın ötesine taşırıyor” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.