Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Bölge Toplantısı’nda erken seçim çağrıları: “Hemen, derhal sandık”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Bölge Toplantısı, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkanı Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer‘in konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya ayrıca CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Kani Beko ve Özcan Purçu ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“Hemen, derhal sandık”

Selin Sayek Böke konuşmasında erken seçim çağrısında bulundu: “Bugün birlikte yaşama irademizi ortadan kaldırmakta olan ve bunu yaparken devleti yıkmakta olan anlayışın karşısında ‘Buradayız’ diyoruz. ‘Yarın hep birlikte çok daha iyi olacağız’ diyen bir iradeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. O yüzden bir kez daha iktidara, halkın talebini bu kürsüden dile getiriyorum. Türkiye’nin kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır. Hemen, derhal sandığı halkın karşısına koyup halkın halkın tercihini dile getirmesine imkan verin. Türkiye’nin yeni bir iktidara ihtiyacı var.”

Oğuz Kaan Salıcı da seçim vurgusu yaparak partisinin kadrolarının Türkiye’nin sorunlarını çözmeye hazır olduğunu belirtti: “CHP’nin bütün kadrolarında, yaşamış olduğumuz bu ağır sorunları çözecek bir irade var. Bunun için sandığın buraya gelmesi gerekiyor ve bizim, çalışmalarımızı o sandık buraya gelene kadar arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor. CHP’nin iktidar olacağına, Türkiye’nin aydınlık geleceğini kuracağına ve yepyeni siyasi aktörlerle bu ülkeyi düze çıkaracağına inanıyorum.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de iktidarın yolunun yerel yönetimlerden geçtiğine dikkat çekti: “İki yıllık çalışmamız sonucu İzmir’e 16 milyar liralık yatırım yaptık. Bize hep ‘Çalışmalardan haberimiz yok’ deniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en çok çalışan ve üreten belediyelerden biridir. ‘Tanıtım yetersiz’ deniyor. Astığımız billboardları ne kadar tutabiliriz, daha ne kadar televizyon programına çıkabiliriz, gazeteye çıkabiliriz? Sosyal medya diye bir şey var. Beğenerek destek olabilirsiniz, bu da kıymetli. İktidarın yolu yerelden geçiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. İlçe belediye başkanlarımızın tamamı ‘Daha fazla nasıl hizmet üretiriz’ telaşında. 4,5 milyon İzmirli’ye hizmet veriyoruz. Yanımızdaki arkadaşlarımızın sahip çıkmasını, hizmetlerin güvene dönüşmesini sizlerden bekliyoruz. Hizmete devam edeceğiz. Bizim bu çalışmalarımızın siyasallaşması için destek verin. Siz o güveni verirseniz birlikte büyüyeceğiz. İktidara geleceğiz, iktidarda belediyeciliğin de ne olduğunu göstereceğiz. Baskılara rağmen dimdik alandayız, asla yıkılmayacağız. Bu milletin daha iyi yere layık olduğunu biliyoruz. Oraya taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.