Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Yok öyle, suçu İngiliz basınına atıp kaçmak

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazıda BBC Türkçe’nin “İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Türkiye ve Pakistan gibi ülkelerde mülteci merkezleri planlıyoruz” başlıklı haberini ve haberin ardından başlayan tartışmayı değerlendirdi.

Bildirici şöyle yazdı: “BBC Türkçe’nin, Savunma Bakanı Wallace’ın Mail on Sunday’deki yazısına dayanan haberi, 22 Ağustos akşamı, onlarca internet sitesinde hemen aynı başlıklarla alıntılandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere muhalefet partilerinden birçok siyasetçi bu habere dayanarak tepki gösterdi. Bakan Wallace’a atfedilen sözler, o akşam sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Sonuçta bir gazetecilik hatasıyla karşı karşıyayız. Bakan Wallace’ın yazısı ile hemen altında yer alan yazı karıştırılmış, gazetenin yazarları Glen Owen ve Ian Gallagher’ın yazısındaki ifade Bakan Wallace’ın sözleri gibi aktarılmış. Yanlış habere dayanarak açıklamalar yapan siyasetçilerin ne yapacakları siyasetin konusu. Meseleye gazetecilik açısından bakınca BBC Türkçe’nin haberini alıntılayan ya da kopyalayan internet siteleri ve gazetelerin haberlerini düzeltmeleri ve özür dilemeleri gerektiği çok açık. Fakat ne yazık ki, yanlışı net bir ifadeyle düzelten ve özür dileyen bir medya kuruluşu olmadı” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.