Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (83): Anjelik Kelavgil ile kuruluşunun ikinci yılını kutlayan 17 Mayıs Derneği

Bültenimize bir erkek şiddeti haberiyle başlıyoruz. Van-Edremit’te yaşayan Çidem Ergin, 24 Nisan’da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Evli olduğu erkek Çidem’in balkondan atladığını söyledi. Bir ay sonra komadan uyanan Çidem ise balkondan atlamadığını, evli olduğu erkeğin kendisini darp edip balkondan attığını söyledi. Perşembe günü Medyascope muhabirleri İbrahim Yayan’la Çidem’i Edremit’teki ailesinin evinde ziyaret ettik. Röportajın tamamı için tıklayınız.

Kadınların ve LGBTİ+’ların kendi bedenleri hakkında karar almalarına engel olmaya çalışan bir karar Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinden geldi. Teksas eyaletinde uzun süredir tartışılan kürtaj yasası, 1 Eylül’de yürürlüğe girdi. Hamileliğin altıncı haftasından itibaren kürtajı yasaklayan yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber, eyalette yaşayan herhangi bir vatandaş, yasayı ihlal eden bir başka kişiye dava açabilecek.

Kaos GL, dünden bugüne LGBTİ+’ların medyada nasıl temsil edildiğini incelediği “Medyada LGBTİ+’lar” izleme raporunu yayınladı. Nefret söyleminin seneler içindeki seyrinin de incelendiği rapora göre 2020, LGBTİ+’ların medyada en fazla hedef alındığı yıl oldu.

Editör: Gamze Elvan 

Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Meryem Melek Köse , Özge Elvan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.