Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (86): Prof. Dr. Serpil Sancar ile Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini İzleme Raporu – “Kadın hakları devletler tarafından kendiliğinden savunulan bir siyasi alan değil”


Politik Akademi’de bu hafta Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği  (CEİD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Serpil Sancar, CEİD tarafından hazırlanan Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini İzleme Raporu 2019-2020 üzerine Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı. 2021 yılında yayımlanan rapor, Prof. Dr. Serpil Sancar, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Doç. Dr. Emel Memiş, Doç. Dr. İlknur Yüksel-Kaptanoğlu, Dr. Hilal Arslan, Aslıhan Kabadayı, Oğuzhan Akyıldırım ve Bengin İnanç’ın bir araya geldiği gösterge uzman grubu tarafından kaleme alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.