Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güçlü Yaman: “Salgın döneminde fazladan ölüm sayıları resmi koronavirüs ölümlerinin üç katı”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu Üyesi Güçlü Yaman, salgının başından eylül ayının sonuna kadar olan fazladan ölüm verilerini Medyascope‘a değerlendirdi. Fazladan ölüm verilerinin salgın erken dönemi ve sonraki sürecinin etkilerini ölçmek için önemli bir gösterge olduğunu belirten Yaman, “Fazladan ölüm sayıları resmi koronavirüs ölümlerinin üç katı” dedi.

2020’de fazladan ölüm sayısının 110 bine yakın olduğunu aktaran Yaman, “Bakanlığın açıkladığı koronavirüs nedeniyle yaşanan ölüm sayısı ise 21 bin civarında. Yani fazladan ölümler beş kat civarında. Fakat 2021’de bu tablo değişti. Artık ölümlerin beşte biri değil, yarıya yakını açıklanıyor. Tüm salgın dönemine baktığımızda fazladan ölüm sayıları resmi koronavirüs ölümlerinin üç katı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.