Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 Ekim Ankara Garı katliamında hayatını kaybedenler İstanbul-Kadıköy’de anıldı: “İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız”

Ankara’nın Ulus semtindeki Ankara Garı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucu 103 kişi hayatını kaybetmiş, 500’den fazla kişi yaralanmıştı. Katliamda yaşamını yitirenler saldırının altıncı yıldönümünde Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla İstanbul-Kadıköy’deki Rıhtım İskelesi’nde anıldı. Yüzlerce kişinin bir araya geldiği anmada 10 Ekim Aileleri adına Ömer Değirmenci ve KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Özer Tuncer hazırlanan açıklamayı birlikte okudu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyon (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 10 Ekim 2015’teki mitingine düzenlenen saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmiş, 500’e yakın kişi yaralanmıştı. Yaşamını yitirenler katliamın altıncı yıldönümünde Ankara, İstanbul, Adana, Şırnak, Hatay ve Eskişehir’de anıldı. 

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla düzenlenen anma için İstanbul-Kadıköy’de yüzlerce kişi bir araya geldi. Rıhtım İskelesi’nde anma saatinden önce çok sayıda polis geldi. Saat 15.00’te başlayan anmada, “10 Ekim’i unutma, unutturma”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Şehid namırın”“Sorumluları unutmayacak, unutturmayacağız” ve “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganları atıldı, “Suruç için adalet, 10 Ekim için adalet”, “Unutmak yok, affetmek yok” ve “Katilleri tanıyoruz, katliamların hesabını soracağız” yazılı pankartlar taşındı.

“Bizim çocuklarımız neden öldürüldü?”

Açıklamayı 10 Ekim Aileleri adına Ömer Değirmenci ve KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Özer Tuncer okudu. 10 Ekim katliamının önlenebilir olduğunu söyleyen Değirmenci, “Bilinmelidir ki insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz” dedi.

10 Ekim katliamının “Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamı” olduğunu söyleyen Değirmenci, “Yakın tarihimizin en karanlık döneminin aydınlığa kavuşması için siyasetçileri de ellerine vicdanlarına koymaya, gerçekleri açıklığa kavuşturmaya çağırıyoruz: Türkiye’nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların sorumlusu kimdir? Bizim çocuklarımız neden öldürüldü? Bilinmelidir ki insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır” diye devam etti. 

Değirmenci’den sonra söz alan Özer Tuncer de şunları kaydetti:

“Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi, yitirdiğimiz arkadaşlarımızın en büyük emanetidir. Katliamın altıncı yılında, kaybettiğimiz arkadaşlarımızı bir kez daha sevgi saygı ve özlemle anıyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu emanet doğrultusunda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.