Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyareti – Dr. Elem Eyrice Tepeciklioğlu: “Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ilişkilerini geliştirdiği dönemler, dış politikada kendisini yalnız hissettiği dönemlere denk geliyor”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın dört gün sürecek Afrika ziyareti dün (17 Ekim) başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Angola, Togo ve Nijerya’da bir dizi temasta bulunacak. Bölgeye ilk gezisini 2004 yılında düzenleyen Erdoğan’ın bu gezisiyle birlikte cumhurbaşkanlığı ve başbakanlığı döneminde Afrika’da ziyaret ettiği ülke sayısı 30’a ulaşacak. Erdoğan’ın bu ziyareti hem dış politikada arka arkaya gelen başarısız hamleler hem de 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Türkiye-Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu’nun öncesine denk gelmesi açısından önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretinin ne anlama geldiğini, neler beklenildiğini ve Türkiye-Afrika ilişkilerinin geleceğini Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elem Eyrice Tepeciklioğlu ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.