Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Demirören medyada yazarlardan paralı reklam söyleşileri

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogundaki yazısında, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin internet sitelerinde ve CNN Türk televizyonunda çalışan gazeteci ve yazarlara, çeşitli sektörlerden iş insanları ile yaptırılan paralı söyleşileri ele aldı.

“Hem de üzerine ‘İlandır’ ya da ‘Sponsorlu içerik’ yazarak, bu söyleşilerin para karşılığı yapıldığı aleni biçimde ilan ediliyor. Sonra da bu söyleşiler basılı gazetelerde ‘ilan’ ya da ‘sponsorlu içerik’ etiketleri kaldırılarak sanki gazetecilik ürünü imiş gibi yayımlanıyor. (…) Gazeteciliğin reklamcılık ve halkla ilişkiler faaliyeti ile karıştırılmaması gerektiğini daha önce defalarca yazmıştım. Ama Demirören Medya’daki gazeteci ve yazarlara paralı reklam söyleşileri yaptırılması uygulaması, gazeteciliğin reklam ve medya kuruluşunun para kazanması için kullanılmasının uç örneği” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.