Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Aşka yelken açtı”dan “dekoltesi yürek hoplattı”ya magazinin klişeleri

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, magazin haberlerindeki klişeleri eleştirdi.

“Klişeler, haber yazımında yaratıcılığı öldürdüğü gibi haberlerin özgünlüğünü de ortadan kaldırıyor; magazin haberleri birbirine benziyor. Asıl önemlisi, klişelerin büyük bölümü çok az insanın merak edeceği, okuyan ve yazan açısından da bir önemi olmayan konuların abartılmasını sağlamak üzerine kurulu. ‘Bomba’, ‘olay, şaşırtan’, ‘ezber bozan’, ‘dudak uçuklatan’ gibi ifadelerin tümü haberde aktarılanların ne kadar önemli olduğunu daha baştan okura ve izleyiciye duyurmayı amaçlıyor. Halbuki haberde gerçekten önemli, çarpıcı bir gelişme aktarılıyor olsa böyle kabartma tozu gibi klişelere gerek kalmaz. Haber kendisini okutur, izletir zaten” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.