Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Ekonomi Araştırma: “Gençlerin yüzde 22’si kendisini siyasi partilere yakın hissetmiyor, dindar gençlerin yüzde 72’si tarikatlara güvenmiyor”

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Geleceğine Genç Bakış” araştırması, gençlerin siyasi eğilimlerinden gelecek beklentilerine kadar geniş bir perspektif sunuyor. 18-30 yaş arası 3 bin gençle yapılan araştırma sonuçlarına göre, bu yaş grubunun en yaygın hedeflerinin arasında kendi işini kurmak var. Rapordan çıkan sonuçları Medyascope’a anlatan İstanbul Ekonomi Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Can Selçuki, “Bu araştırmada gençlerin gelecekteki demokratik sistemden beklentilerine baktık” dedi. 

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 22’si kendisini siyasi partilere yakın hissetmiyor. Gençlere “Türkiye’de güçlü ve otoriter liderlik mi yoksa katılımcı demokrasi mi olmasını istersiniz?” sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 66’sı “katılımcı demokrasi” yanıtını verdi.

“Dindar gençlerin yüzde 72’si tarikatlara güven duymuyor”

Araştırmaya göre, dindarlık arttıkça tarikatlara güven az da olsa artıyor ancak kendilerini dindar olarak tanımlayan gençlerin yüzde 72’si tarikatlara güven duymuyor, yüzde 31’i ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na çok güveniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.