Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (100): Kurlardaki yükseliş durur mu?

Ekonomist Yalçın Karatepe, ParaPolitik’te bu hafta, geçen salı günü (23 Kasım) döviz kurlarındaki sert hareketliliği ele aldı. Salı günü yaşananların öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikalarında geri adım atılmayacağını söylediğini ve “ekonomik kurtuluş savaşı” dediğini hatırlatan Karatepe, Türk Lirası’nın değer kaybına bu açıklamaların neden olduğunu belirtti. Merkez Bankası’nın “döviz kurunun serbest piyasada belirlendiğini ve sadece aşırı oynaklığa müdahale edebileceğini” açıklamasına rağmen piyasaya müdahale etmemesini eleştiren Karatepe, “iktidarın ekonomik gerçekliklerle oynadığını” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.