Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Almanya’da aşı olmayanlar market, eczane ve fırın dışındaki işletmelere giremeyecek

Almanya’da koronavirüs aşısı olmayanlar market, eczane ve fırın gibi temel günlük ihtiyaçlar dışındaki işyerlerine erişemeyecek. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüsün Omicron varyantına yönelik yeni önlemleri kamuoyuyla paylaşacak. ABD’de ülkeye giren herkesten uçağa binmeden 24 saat önce yapılmış negatif PCR testi talep edilecek. Novavax firması Omicron varyantına özel koronavirüs aşısı geliştirmeyi planlıyor. Dünya genelindeki birçok ülkede ilk Omicron varyantı vakaları görülmeye devam ediyor. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Almanya’da aşısızlara tam kapanma kararı

Almanya, Omicron varyantı dünya genelinde yayılırken koronavirüs aşısını zorunlu hale getirmesi ve aşı olmayan kişiler için kısıtlamalar getirmeyi tartışıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve halefi Olaf Scholz, Almanya’nın 16 eyaletinin liderleriyle aşılanmamış kişilerin bakkal, eczane ve fırın gibi en temel işletmeler dışındaki tüm işyerlerine erişiminin engellenmesi konusunda anlaştı. Merkel ve Scholz, koronavirüs aşısını zorunlu hale getirmek için ulusal parlamentodan yeni bir yasa geçireceklerini de duyurdu.

ABD, ülkeye giren herkesten PCR testi isteyecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın bugün (2 Aralık) koronavirüsün Omicron varyantına karşı alınacak yeni tedbirleri açıklaması bekleniyor. Basına konuşan bir kaynak, gelecek haftadan itibaren ABD’ye gelmek isteyen herkesten negatif PCR testi göstermelerini isteyeceğini ve testlerin uçağa binmeden 24 saat önce yapılması gerektiğini söyledi. Virüsün zamanında tespit edilmesi için tüm koronavirüs testlerinin bedava olacağı ve evde yapılan testlerine erişimin de kolaylaştırılacağı belirtildi. Ayrıca uçak, tren ve toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğunun da 18 Mart’a kadar uzatılması bekleniyor.

Novavax, Omicron varyantına özel aşı geliştirmeyi planlıyor

Novavax, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığını araştırdıklarını ve Ocak 2022’de de Omicron varyantı için özel olarak hazırlanan bir aşının üretimine başlayabileceklerini duyurdu. Moderna ve Pfizer şirketleri de Omicron varyantına yönelik aşı üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı.

ABD, Hindistan ve Fransa’da Omicron kaynaklı ilk vaka görüldü

Omicron varyantı dünya genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Fransa’da, Nijerya’da dönen bir kişide tespit edilen koronavirüs varyantı, ilk Omicron vakası olarak kayıtlara geçti. İlk vakanın duyurulmasının ardından ülkenin doğusundaki Haut-Rhin bölgesindeki başka bir kişide de Omicron varyantı görüldü. Hindistan’da da bugün (2 Aralık) ilk kez koronavirüsün Omicron varyantına rastlandı. Hindistan Sağlık Bakanlığı, Karnataka eyaletindeki iki kişide varyant tespit edildiğini ve bu kişilerin yurtdışından geldiğini açıkladı. ABD’de ise ilk Omicron vakası Kaliforniya eyaletinde görüldü.

Borussia Dortmund, satılan 67 bin bileti iptal etti

Almanya Bundesliga’nın 14. haftasında oynanacak Borussia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasına koronavirüs salgını gölge düşürdü. Sarı-siyahlı kulüp, maç öncesi satılan 67 bin biletin koronavirüs düzenlemeleri beklentisiyle iptal edildiğini açıkladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.