Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin şüphelilerinden biri Fransa’da yakalandı

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde 15 kişilik suikast timinde yer alan şüphelilerden birinin Fransa’da havalimanında yakalandığı duyuruldu.

Evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim 2018’de öldürülen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı‘nın katil zanlılarından biri, Fransa’nın başkenti Paris’te Charles de Gaulle Havalimanı’nda yakalandı.

Reuters haber ajansının Fransız basınına dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan Kraliyet Muhafızları’nın eski üyesi 33 yaşındaki Hahid el Tayibi, Paris’ten Riyad’a uçmak üzereyken havalimanında gözaltına alındı.

Kaşıkçı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’a yönelik eleştirileriyle biliniyor ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Kaşıkçı’nın, konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı.

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 26 sanık hakkında açılan dava İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.