Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (97): “İnsan hakları alanında cinsiyet bariyeri 230 yıldır aşılamadı”

Berrin Sönmez, “Eşitsizlik hak ihlali ama insan hakları savunucuları ve örgütleri bile eşitlikten uzak. Programlarda kadının insan haklarına başlık açılmıyor. 1791’den günümüze ‘human rights’ kavramının, erkek insanın hakları olarak anlaşılmasına itirazla hak savunucularına karşı da eşitlik mücadelesi vermek zorunda kaldı kadınlar. Kadın tarihinin özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren öncü kadınların anısına saygıyla ister siyasi parti ister insan hakları örgütleri olsun nerede görülürse orada o eril zihniyeti afişe ederek yıkabiliriz eşitsizlik bariyerini. Olimpia de Gouges, Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Yaşar Nezihe, Nezihe Muhittin, Halide Edip ve nicelerine sevgiyle” diyerek insan hakları alanındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliği meselesini gündeme taşıdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.