Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı’nın kalelerinden İzmir’de seçmenin ve partilerin nabzı – “Halkın aç olduğundan haberdar olan bir devlet istiyoruz”

Haber – Kamera – Kurgu: Aytuğ Özçolak

Millet İttifakı’nın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kalelerinden İzmir’de yaşayan vatandaşlar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin kimi aday göstermesini istiyor, ekonomik kriz hakkında ne düşünüyor? Siyasi partiler, İzmir’de hangi çalışmaları yürütüyor, il başkanlarının ülke gündemindeki konulara dair görüşleri neler? Medyascope olarak halkla ve siyasi partilerin il başkanlarıyla konuştuk.

Konuştuğumuz vatandaşların büyük bölümü ekonomik sorun olduğunu dile getirdi. İktidar partisini destekleyen seçmenler ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını belirtirken, sorunların geçici olduğuna inandıklarını söyledi.

Muhalefet seçmenleri ise 2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayının kim olması gerektiği konusunda kararsız. Seçmenler, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde seçimi kazanamama ihtimalinin yüksek olduğunda ise hemfikir.

Medyascope‘a konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, öncelikli olarak CHP’ye ön yargılı seçmenlere ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile oluşturdukları ittifakın yerelde de iyi işlediğini söyledi. MHP’nin İzmir’de 30 bin üyesinin olduğunu belirten Şahin, 2018 genel seçimlerinde aldıkları yüzde 6,2’lik oyu artıracaklarından umutlu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir eşbaşkanları Abdülkadir Baydur ve Besriye Tekgür ise HDP’nin son seçimlerde İzmir’de yüzde 11 oy almasına rağmen potansiyellerinin yüzde 15 olduğunu belirtti.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen de il teşkilatının bir yıl iki ay önce kurulduğunu ve şu anda İzmir’in 30 ilçesinin 24’ünde örgütlendiklerini vurguladı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.