Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: “Turkovac’ın kullanılmasını önermek için bilimsel verilerin açıklanmasını bekliyoruz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı Turkovac’a Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından acil kullanım onayı verildiğini açıkladı. Koca “Koronavirüs aşısı üreten dokuz ülkeden biri olduk” dedi. Turkovac 10 gün içinde başta şehir hastanelerinde olmak üzere ülke genelinde uygulanmaya başlayacak. Turkovac’ın diğer ülkelerde kullanılabilmesi için ise Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) acil kullanım onayı alması gerekiyor.

DSÖ acil kullanım onayını verir mi? Turkovac yaptırmak isteyenler beklemeli mi? Sağlık Bakanlığı neden bu konuda şeffaf değil? TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile konuştuk. Fincancı, “Turkovac’ın kullanılmasını önermek için bilimsel verilerin açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.