Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Başlarken (10 Ocak 2022): Temel Karamollaoğlu hastaneye kaldırıldı

Günaydın, pazartesi sabahından herkese merhaba! Ben Gamze Elvan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, trafik ve hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım! 

  • Hava durumuyla başlıyoruz. 

Tunceli, Bitlis ve Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya ve Muğla’da devam eden yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklığı şöyle: 

İstanbul’da hava bulutlu, sıcaklık 10 derece olacak. Ankara’da hava 6, İzmir’de 10, Antalya’da 8, Diyarbakır’da 6 derece olacak.

İstanbul’da trafik yoğunluğu şu anda yüzde 50’lerde görünüyor.

  • Sırada Türkiye gündemi var.

Ekonomi ile başlayalım:

Güne başlarken dolar kuru 13 lira 83 kuruş, euro kuru ise 15 lira 70 kuruştu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü 2 bin 33 puanda kapamıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 797 liraydı.

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bu sabah 81,95 dolar.

Siyasetin gündemiyle devam edelim.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı”na katılacak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” teklifini görüşecek.

Koronavirüse yakalanan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hastaneye yatırıldı. Parti Sözcüsü Birol Aydın’ın yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’nun bugün kontrol amaçlı gittiği Ankara Şehir Hastanesi’ne doktorlarının tavsiyesi üzerine tedbir ve tedavi amacıyla yatışı gerçekleştirilmiştir. Tedavisine bir süre burada devam edecek olan Genel Başkanımızın sağlık durumu iyidir” ifadelerine yer verildi.

Şimdi de dünya gündemine bakalım. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) New York’un Bronx bölgesinde çıkan yangında, dokuzu çocuk 19 kişi hayatını kaybetti. Yangında yaralanan 63 kişiden 23’ü ise hastaneye kaldırıldı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, “New York’ta 30 yıldır bir yangında bu kadar fazla kişi hayatını kaybetmemişti” dedi. 

ABD’li aktör ve komedyen Bob Saget, bir otel odasında ölü bulundu. Polis ilk incelemede, aktörün cinayete kurban gittiğine ya da uyuşturucu kullandığına dair bir işaret olmadığını açıkladı. Saget, Türkiye’de daha çok Full House (Bizim Ev) dizisinde canlandırdığı Danny Tanner karakteriyle biliniyordu.

Kazakistan’da evlerde kullanılan sıvılaştırılmış doğalgazın (LPG) tavan fiyatının kaldırılması ve akaryakıta yüzde 50 oranında zam yapılmasıyla başlayan protestolarda en az 164 kişi hayatını kaybetti. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı dünkü (9 Ocak) açıklamasında, “önemli sayıda yabancı uyruklu” da dahil olmak üzere yaklaşık altı bin kişinin ise tutuklandığını belirtti.

Serie-A yönetimi, İtalya’da artan koronavirüs vakaları sebebiyle statlardaki izleyici kapasitesinin ocak ayı sonuna kadar 5 bin kişiyle sınırlandırıldığını açıkladı

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine göz atalım.

Süper Lig’de 20. hafta, dün oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş’ın gollerini Michy Batshuayi (penaltı) ve 17 yaşındaki Emirhan İlkhan, Çaykur Rizespor’un gollerini ise Joel Pohjanpalo attı. 

Günün diğer maçlarında Göztepe, Fraport-TAV Antalyaspor’u 4-0 mağlup ederken, Yukatel Kayserispor ise Altay’ı 1-0 yendi. Öte yandan lider Trabzonspor’un en yakın takipçisi İttifak Holding Konyaspor, sahasında Demir Grup Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu. 

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan başladı. Turnuvanın açılış maçında Burkina Faso ile kozlarını paylaşan Kamerun, geriye düştüğü maçta rakibini Beşiktaş’ın eski futbolcusu Vincent Aboubakar’ın golleri ile 2-1 mağlup etti. Günün diğer maçında Yeşil Burun Adaları, Etiyopya’yı Julio Tavares’in golü ile 1-0 mağlup etti. Tavares’in kaydettiği golde asisti, bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray’da forma giyen Garry Rodrigues yaptı. Afrika Uluslar Kupası, bugün (10 Ocak) oynanacak dört karşılaşma ile devam edecek.

Katar Yıldızlar Ligi ekiplerinden Al Wakrah forması giyen Ousmane Coulibaly, takımının Al Rayyan ile oynadığı karşılaşma esnasında kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Malili oyuncunun durumunun stabil olduğu açıklandı.

  • Koronavirüs salgınında son verilere bakalım.

Son 24 saatte 61 bin 727 yeni vaka tespit edildi. 173 kişi yaşamını yitirdi; birinci, ikinci ve üçüncü doz aşılarla, toplam uygulanan doz sayısı 135 milyon 933 bin 979’a çıktı.

  • Bugün Medyascope’ta ne var? 

Saat 11.00’de “Z Kuşağı Tartışıyor”, saat 13.00’te Kemal Can ile “5 Soru 10 Cevap” programları olacak. Ayrıca saat 20.00’de Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Bir Kadın”, saat 21.30’da “Kültür & Tarih Sohbetleri” programı yayınlanacak.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın  yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.