Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant’sız 15 yıl – Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan: “Dink cinayetindeki kalın perdenin aralanmasını talep etmek yapılacak en iyi iştir”

Hrant Dink, 15 yıl önce bugün (19 Ocak) İstanbul-Şişli’de yayın yönetmenliğini üstlendiği Agos Gazetesi’nin önünde öldürüldü. Cinayete ilişkin davada pek çok gelişme yaşansa da adalet hâlâ yerini bulmuş değil. 

Hrant’sız geçen yılları Medyascope‘a anlatan Agos’un şimdiki yayın yönetmeni Yetvart Danzikyan, “Dink cinayetinin arkasındaki o kalın perde aralanmadı. O perdenin aralanmasını talep etmek yapılacak en iyi iştir” diyor.

Danzikyan, geçen 15 yılda şiddet, baskı ve hedef göstermenin bir kültür hâline geldiğini de dile getiriyor: “Şunu üzülerek görüyorum ki Hrant Dink cinayetinden ders alınmamış. Hâlâ birçok insan siyasi iktidar, siyasi otorite tarafından hedef gösteriliyor. Yani gücü elinde bulunduranların, kendi halindeki insanları hedefe koymasına engel olamadık 15 yıldır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.