Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceyda Yüksel davası ertelendi – Anne Filiz Demiral: “Sanık 26 dakika sonra ambulansı aramış, ölmesini beklemiş”

Ceyda Yüksel, 20 Ağustos 2020’de, Serkan Dindar adlı erkeğin İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunmuş, vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan cam kesiklerinden dolayı hayatını kaybettiği ve kolunun derin kesikten dolayı kopmak üzere olduğu belirlenmişti. Olay yerinden kaçan, daha sonra gözaltına alınan ve 400 promil alkollü olduğu tespit edilen Dindar, önce olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını söylemiş, daha sonra ise Yüksel’in intihar ettiğini ileri sürmüştü. Dindar’ın tutuklu olarak yargılandığı davada yedinci duruşma bugün İzmir Adliyesi’nde görüldü. Dava, 22 Nisan 2022’ye ertelenirken Dindar’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

“Duruşmalarda verdiği ifadeler birbirini tutmuyor”

Duruşmada mahkeme başkanının söz vermesinin ardından konuşan Dindar, “Evet sarhoştum. Peki ben bu kadar sarhoşsam iddia edilen şeyleri nasıl yaptım?” diyerek kendisini savundu.

Medyascope’a konuşan Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral ise Dindar’ın beyanlarıyla ilgili şöyle konuştu: “Duruşmalarda verdiği ifadeler birbirini tutmuyor. Ceyda ona ‘Ambulans çağır’ dediğinde dışarı çıkıp sigara içiyor, arkadaşını arıyor, kızım hakkında küfürlü konuşup ambulansı ondan sonra arıyor. Yani toplam 26 dakika sonra ambulansı arıyor. Benim kızım, o 26 dakikada kan kaybından öldü.”

“Burada bir intihar yok”

Avukat Betül Öztulum, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasının çok uzun sürdüğünü vurguladı. Dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için mücadele verdiklerini aktaran Öztulum, “Çünkü ölümün nasıl gerçekleştiği ile ilgili adli tıp raporlarının gelmesini bekliyorduk. Fakat raporlarda bunun tıbben bilinemeyeceği söylendi. Ceyda 45-50 kilolu ve 1.50 santimetre boylarında bir genç kızdı. Onun gibi bir bedene sahip birinin sanığın iddia ettiği gibi camı o hiddetle kırıp ölümüne sebebiyet vermesi mümkün değil” dedi.

Öztulum, sözlerine şöyle devam etti:

“Sanık her ne kadar intihar olduğu iddiasındaysa da bu 112’yi il aradığında ‘İntihar mı etti?’ şeklindeki yönlendirmeden kaynaklanıyor. Fakat burada bir intihar yok. Ceyda hayata çok bağlı bir geçti. Onu hayattan kopartan katilin en yüksek cezayı alması için mücadeleye devam edeceğiz.”

“İstanbul Sözleşmesi uygulansın”

Ceyda Yüksel’in babası Ahmet Yüksel, 18 Mayıs’taki üçüncü duruşmanın ardından Medyascope‘a olayı ve davanın seyrini anlatmış ve “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” çağrısı yapmıştı: “Kızımı taciz etmeye kalktığı görüntüler var, alkol, uyuşturucu bağımlısı. Ağırlaştırılmış müebbet bekliyorum. Tüm kadınlara karşı bu şiddetin durmasını istiyorum. İstanbul Sözleşmesi devam etsin istiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.