Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hemşire Ömür Erez cinayeti – Dayı Mevlüt Koç Medyascope’a konuştu: “Yeğenim olay büyümesin diye polisi aramama engel oldu”

İstanbul-Kartal’da aile sağlığı merkezinde çalışan ebe Ömür Erez (33), Rahmi Uygun’un (39) silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), İstanbul Sağlık Memuru-Att- Hemşire Ebe Derneği (İSAHED), Türk Sağlık-Sen ve Ömür Erez’in mesai arkadaşları aile sağlığı merkezi önünde açıklamada bulundu. Sağlık çalışanları kendilerine karşı son zamanlarda artan şiddete dikkat çekti. Açıklamada, “Çalıştığımız kurumlarda güvencemiz yok, can güvenliğimiz yok” denildi. 

“Böyle bir nefreti hayatım boyunca görmedim”

Olay anında yeğeni Ömür Erez’in yanında olan dayı Mevlüt Koç, Medyascope’a konuştu. Olay anını anlatırken duygulanan dayı “Böyle bir kin, böyle bir nefreti hayatım boyunca görmedim” dedi. Yeğeninin vurulduğuna tanık olan dayı, katili gördüğünü ve polisi aramak istediğini ama yeğenin “Olay büyümesin” diyerek engel olduğunu anlattı. Koç, cinayetten önce Ömür Erez ve katil Rahmi Uygun’un 25 dakika tartıştığını söyledi.

20 suç kaydı var

Dün (20 Ocak) saat 14.00 sıralarında silahıyla Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi’ne giren Rahmi Uygun, Ömür Erez ile tartıştıktan sonra hemşirenin başına ateş etti. Erez ağır yaralanırken, 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun, kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Erez tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İki zanlı tutuklandı

Hemşire Ömür Erez’i öldüren Rahmi Uygun sevk edildiği mahkemece“Tasarlayarak öldürme” suçundan, Uygun ile birlikte gözaltına alınan Musa T. de “Tasarlayarak öldürmeye yardım etme” suçundan tutuklandı.

Sağlık çalışanlarından protesto

Sağlık çalışanları, İstanbul Kartal’da ebe Ömür Erez’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Sağlık emekçileri açıklamada “Ömür, yalnızca bir erkek tarafından öldürülmedi. Ömür Erez’i İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenler, ekranlarda cinsiyet eşitsizliğini savunan siyasetçiler, erkek yargı, kadın düşmanı politikalar katletti” ifadelerini kullandı.

“Bir kadını, bir meslektaşımızı, bir arkadaşımızı daha kaybetmeye sabrımız yok”

Ömür Erez’in ölümünden Sağlık Bakanlığı’nın sorumlu olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle tamamlandı:

“Bir süredir güvenli işyerleri talebimiz olmasına her gün bir değil, birkaç sağlıkta şiddet olayı yaşanmasına rağmen attığı tek adım sosyal medyadan tweet atmak olan Sağlık Bakanı da bu ölümden sorumludur. Yaşatmak için gittiğimiz işyerlerinden cenazeler çıkmasına seyirci kalan bir bakanlığın varlığı kabul edilemez. Bizler yaşatmak için hekimliği seçenler Kadına Yönelik Her Türlü Şiddete Karşı Mücadelede de yer alarak başta sağlık alanında güvenli işyerleri için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadını, bir meslektaşımızı, bir arkadaşımızı daha kaybetmeye sabrımız yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.