Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bukele Türkiye’yi unutamıyor: “Güzel insanların güzel ülkesi”

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabından geçen hafta Türkiye’ye düzenlediği ziyaretin görüntülerini içeren bir video paylaştı. Bukele videoda, “Ah Türkiyem! Güzel insanların güzel ülkesi” dedi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 19-21 Ocak tarihlerinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi daveti üzerine Türkiye’ye bir ziyaret düzenlemişti. Bukele bu ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili bir görüşme yapmış, Türkiye ile El Salvador arasındaki bir dizi anlaşmaya imza atmıştı. Bukele daha sonra Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ve Ankara Üniversitesi’ni de ziyaret etmişti.

“Ah Türkiye’m!”

Ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından Türkiye’deki görüntülerinden oluşan beş dakikalık bir video paylaşan Bukele, şunları yazdı:

“Ah Türkiyem! Güzel insanların güzel ülkesi… Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine, Osmanlı İmparatorluğu’nun hazinesine bu denli sahip çıkılmasına şahit olmak beni hem mutlu etti hem de gururlandırdı.”

Bukele’nin esprileri sosyal medyada viral olmuştu

Kendisini El Salvador’un CEO’su olarak tanıtan Bukele, Türkiye’ye ulaştıktan sonra sosyal medya hesabından Türkçe bir tweet paylaşmış ve “Öncelikle Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar” demişti.

Konuk lider daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü sırada askerleri selamlarken çekilen bir videosunu paylaşmış ve videonun üzerine “Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben” yazmıştı.

GORA filmine atıf

Bukele bu iki yorumunun ardından TUSAŞ’ı ziyaret ettiği görüntülerin üzerine de GORA filmine atıfta bulunarak “Türk uzay üssü tarafından kaçırıldım, Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun!” diye yazmıştı. Bukele’nin bu yorumları sosyal medyada büyük beğeni toplamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.