Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemeksepeti kuryeleri Ankara’da kontak kapattı: “Trendyol kazandı, biz de kazanacağız”

Esnaf-kurye olmaya zorlanan Yemeksepeti kuryeleri Ankara’da da kontak kapattı. Motosikletli Kuryeler Konfederasyonu Genel Başkanı Çağdaş Yavuz, “Kusura bakmasınlar, bazılarının cebi  dolacak diye benim kurye kardeşim arabanın altında kalamaz. Gerekirse Türkiye çapında kontak kapatacağız. Hakkımızı da söke söke alacağız” diye konuştu.

Haber: Senem Büyüktanır
Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Kuryelere seslenen Yavuz, iş kanununu hatırlatarak işverenin gerekli çalışma şartlarını oluşturmaması durumunda çalışanların işten kaçınma hakkı olduğuna dikkat çekti. Kuryelerin gerekli olmadığı halde haklarında sürekli tutanak tutularak mobbinge maruz bırakıldığını vurgulayan Yavuz, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini dile getirdi: “Daha dün Trendyol Express’te bu hak alındı, yüzde 11’den yüzde 36.9’a çıktı. Yemeksepeti bunu niye yapamıyor.”

Sigortalı çalışan kuryelere esnaf-kurye modeli dayatıldığını söyleyen Yavuz, “Bu arkadaşların hepsi SGK’lı olarak başladı. Esnaf-kurye sisteminde kurye kaza yaptığı zaman altı ay evde yatıyor, bir lira bile veren olmuyor” dedi.

Basın açıklamasında söz alan bir Yemeksepeti kuryesi de para kazanamadıkları halde çalışırken üşümemek için kıyafet almak zorunda bırakıldıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Verdikleri montların altında kendi kıyafetlerimizle çalışıyoruz. Gecenin 12’sinde motora bindiğimiz anda -15 olan dereceyi -30’larda hissediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.