Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hasta yakınları saldırıyor, Sağlık Bakanı tweet atıyor: Ege Üniversitesi Çocuk Acil’de sağlık çalışanlarına saldırı

Hasta yakını V.Ş., Ege Üniversitesi Çocuk Acil Servisi’nde hemşirelere, doktora ve güvenlik görevlilerine saldırdı. V.Ş. önce güvenlik görevlisine daha sonra iki hemşireye saldırırken, araya giren doktorun boğazına sarıldı. Doktorun canını güvenlik görevlileri kurtarırken, emniyete götürülen V.Ş., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arkadaşlarını da alarak yeniden hastaneye gelen V.Ş., saldırısını tehditler savurarak sürdürdü.

Hastane kaynaklarından edinilen bilgilere göre dün gece 00.13 sularında meydana gelen olay şöyle gelişti: Hastalarda ve sağlık çalışanlarında Omicron vakaları arttığı ve çocukların bağışıklığı erişkinlere göre daha zayıf olduğu için her hastaya bir refakatçi izni tanınan hastanede, acile gelen bir hastanın başında bekleyen üç-dört yakını, hastanın yanında tek kişi kalması için defalarca uyarıldı. Onkoloji hastası çocukların korunması için bu duruma ayrıca dikkat edilse de, saldırgan V.Ş. uyarıları dikkate almayınca olaylar yaşandı.

Önce hemşireleri sonra doktoru darp etti

Hastaya damar yolu açan hemşirelere sözlü saldırıda bulunmaya başlayan V.Ş.’yi, güvenlik görevlileri hastanın başında bir kişinin kalması gerektiği konusunda uyardı. Saldırgan V.Ş., önce hastaya müdahale eden hemşireleri ardından da doktoru darp etti. Olay sonrası sağlık çalışanlarının doku zedelenmesi tanısı ile darp raporu aldığı öğrenildi.

Emniyet serbest bıraktı, saldırgan tekrar hastaneye geldi

Karakola götürülen V.Ş., ifadesi aldıktan sonra serbest bırakıldı. Saldırgan iki-üç arkadaşını da yanına alarak hastaneye gelip, saldırısını sürdürdü, güvenlik görevlilerine ve sağlık personeline tehditler savurdu. Sabaha kadar endişe içinde çalışan nöbet ekibi, hastane kapısında bekleyen ve kendilerini tehdit eden hasta yakınlarına görünmeden, arka kapıdan gizlice çıkıp evlerine gitmek zorunda kaldı.

Sağlık Bakanı tweet atıyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, sağlıkta şiddet olaylarına ilişkin rapor hazırladı. Raporda,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin yaşandığı zamanlarda sosyal medyadan hangi paylaşımları yaptığı derlendi. Rapora göre Koca, 11 Mart 2020 -15 Ocak 2022 tarihleri arasında sosyal medya hesabından şiddete ilişkin 23 paylaşımda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler