Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Podcast – Türkiye’deki Selefi hareketin IŞİD ile yol ayrımı

Ebu Yusuf künyeli Ömer Yetek’in 2018 tarihli ifadeleri, Türkiye’deki Selefi cemaatlerin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılma sürecindeki en önemli kırılma anını açığa çıkardı. Yetek’e göre Selefi hareketin en önemli isimleri, 2013’ten itibaren “İslami Etüt Toplantıları” adıyla bir araya gelmeye başladı. Temmuz 2014’te İstanbul-Ömerli’deki bayram namazını da düzenleyen grup, IŞİD konusundaki fikir ayrılıkları yüzünden dağıldı. Toplantıların bileşeni olan İlyas Aydın ve Ömer Yetek daha sonra IŞİD’e katıldı, diğer cemaat önderleri ise IŞİD’e biat etmeyi kabul etmedi. Doğu Eroğlu ile birlikte IŞİD konusundaki farklı görüşlerin açığa çıktığı haber serimizin arka planını ve araştırma sürecini anlattık. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.