Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (139) – DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: “Altı parti olarak bir çıta ortaya koyduk, hiçbir siyasi parti bu zeminin gerisine gidemez”

Ankara Gündemi’nin bu haftaki konuğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu. Programda, altı muhalefetin partisinin uzlaştığı güçlendirilmiş parlamenter sistem metni ve bunun Türkiye siyasetini nasıl değiştireceği konuşuldu.

“Hiçbir parti bu zeminin gerisine gidemez”

“Altı partinin birliktelik ortaya koyması ve bunun felsefesinin özgürlükçü demokrasi olması son derece önemli” diyen Yeneroğlu, “Altı parti olarak bir çıta ortaya koyduk, hiçbir parti bu zeminin gerisine gidemez” ifadelerini kullandı.

“İktidar metnin içeriğiyle ilgili eleştiri yapamadı”

Metnin içeriğiyle ilgili eleştirilerden memnun olduklarını vurgulayan Yeneroğlu, iktidarın ise metnin içeriğiyle ilgili eleştiri yapamadığını belirterek, “Sadece magazinel yaklaşımlar geliştirerek içeriğini reddettiler” dedi.

Seçim ittifakı ve ortak cumhurbaşkanı adayı tartışmalarının ilerleyen süreçte gündeme geleceğini de belirten Yeneroğlu, erken seçim taleplerinin sürdüğünü aktararak, “İktidar seçim noktasında bir süreç işletsin, bütün bu meseleler bir haftalık konular” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.