Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (201): Türk sinemasında göç hikayeleri

– Türk sineması ve göç ilişkisi dönemsel ve tematik olarak nasıl değişmiştir?

– 1950’lerden sonra büyük kentlere göçün filmleri hangi mekanlara odaklanır?

– 1960 sonrası Almanya’ya göç eden Türkler ve ikinci jenerasyon göçmen yönetmenler filmlerinde gurbeti nasıl ele almışlardır?

– Suriye İç Savaşı sonrası Türk sinemasında ele alınan göç ve göçe ilişkin sorunlar nasıl görselleştirilmiştir? – Zorunlu göç ve açtığı yaraların toplumsal izdüşümlerini sinemada nasıl görüyoruz?

– Türk sineması için göç ve göç temalı filmlerin ana akım olarak bu kadar öne çıkmasının sebebi nedir?

Bu hafta, Mekan ve İnsan‘ın 201. bölümünde Gazanfer Kaya ve Aziz Şeker’in editörlüğünü yaptıkları, Nika Yayınları’ndan çıkan “Dert Yükü Mekanlar: Kentlerin Yeni ve Eskimeyen Sorunları” başlıklı kitapta yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nden Doç. Dr. Tuğba Elmacı‘nın “Kente Tutunamayanların Sinemasal Öyküsü: Göç Sineması” başlıklı makalesi ile katkıda bulunduğu bölümden yola çıkarak Türk sineması bağlamında kent ve insanı konuşuyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.