Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (217): Muhalefet partileri 2023 seçimlerine nasıl hazırlanıyor? “Yarının Türkiyesi” HDP’siz kurulabilir mi? – Nesrin Nas ve Yıldız Yazıcıoğlu ile söyleşi

Programımızın bu bölümünde Anavatan Partisi’nin genel başkanlığını da yapmış olan ekonomist Nesrin Nas ve Ankara’da siyasetin nabzını tutan kıdemli gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu ile CHP, İYİP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin liderlerinin ikinci çalışma yemeğinden çıkan mesajları; HDP eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın, Yıldız Yazıcıoğlu’na verdiği mülakat vesilesiyle diğer muhalefet partilerine yönelik mesajlarını; iktidarın seçim kanunu değişikliği ile hedeflediklerini ve muhalefet partilerinin seçim güvenliğine yönelik çalışmalarını konuştuk.

Yayında Nas ve Yazıcıoğlu’nun üzerine konuşup yanıtladığı başlıca sorular şunlar oldu: “Yarının Türkiyesi”ni inşa etmek üzere birlikte hareket etme kararı alan ve daha demokratik bir yönetim için güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş vaat eden altı muhalefet partisi, 2023 seçimlerine nasıl hazırlanıyor? Yarının Türkiye’si HDP’siz olabilir mi? HDP’nin altı muhalefet partisinin seçim çalışmalarına ilişkin mesajları neler? İktidarın seçim kanunu değişikliği muhalefetin ittifak kurarak avantaj elde etmesini nasıl engelliyor? Muhalefet seçimlerde güvenliği nasıl sağlayacak? Muhalefet partileri ekonomi politikalarını ortaklaştırabilir mi? Muhalefet partileri cumhurbaşkanı adaylığı için ortak ismi nasıl belirleyecek? HDP diğer muhalefet partilerinin belirleyeceği ortak cumhurbaşkanı adayını destekleyecek mi? Seçim kanununda yapılacak değişiklik milletvekili adayı belirleme sürecini nasıl etkileyecek? İYİ Parti yönetimindeki değişiklik ne anlama geliyor?

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.