Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (111): “Gazeteciliğin en büyük sermayesi güvenilirliktir” – Doç. Dr. Tezcan Durna ile söyleşi

Gazetecilik neden önemli? En önemli gazetecilik türü nedir, özellikleri nelerdir? Hikaye yazmanın olguları sıralamaktan farkı nedir? Bir haberin yayımlanmamasının gerekçeleri olabilir mi, neler? Teknolojinin etkisiyle gelişen yeni enformasyon ortamı gazeteciliğin temel özelliklerini değiştirir mi, nasıl? Hesap verebilirlik gazeteciliği tam olarak nedir, neden önemlidir? Medyanın tarafsızlığından ne anlamamız gerekir?

“Gazetecilik Neden Önemli?” isimli kitap gazetecilik profesörü Michael Schudson tarafından kaleme alındı. Kitabı Gülseren Adaklı Türkçe’ye çevirdi. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UM:AG) tarafından Şubat 2022’de basılan kitabın yayın yönetmeni Doç. Dr. Tezcan Durna, Politik Akademi‘nin 111. bölümünde Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.