Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: İngiliz gazeteci kadar çaba harcansaydı Avrupa’nın çöplerine karşı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, İngiliz araştırmacı gazeteci Kit Chellelin süpermarket zinciri Tesco’ya ait plastik atıkların Londra’dan Adana’ya gönderildiğini GPS cihazları yerleştirerek kanıtlamasını ve bunun medyada yer alma biçimini ele aldı.

“Türkiye’de gazetecilik refleksleri yerinde olsaydı…”

Medyanın bir kısmının haberi, diğer kısmının ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yalanlamasını haber yaptığını dile getiren Bildirici, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülke topraklarının havasının suyunun İngiltere’den gelen çöplerle, plastik atıklarla kirletildiği gibi böylesine somut bir haber ortadayken bu ülkenin gazetecilerinin yapması gereken bir görevi var; hemen olay yerine gidip araştırmak. Türkiye’de gazetecilik refleksleri yerinde olsaydı, İngiliz gazeteci Kit Chellel ile söyleşiler yapılır, onun GPS cihazlarından sinyal aldığını söylediği yerler gazeteci kaynardı.

    Maalesef İngiltere’den gelen çöplerin döküldüğü belirtilen bölgeye gazeteciler değil, CHP Milletvekili Burhanettin Bulut gitti. Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir’de Avrupa ülkelerinden gelen poşetler, plastik ambalaj malzemeleri olduğunu gözleriyle gördü, görüntüledi de. Bakan Murat Kurum’un açıklamasını yalanladı.

    Ne yazık ki, onlar için somut veriler değil bakanın yalanlaması haber değeri taşıyor. Resmi açıklamanın gerçek olup olmadığını da umursamıyorlar. Olay yerine gidip baksalar görecekler Avrupa’nın çöplüğü haline gelmiş arazileri ama öyle bir zahmete de katlanmıyorlar. İngiliz gazetecinin harcadığı çabanın onda birini bile sergilemiyor bu ülkenin ‘yurtsever’ gazetecileri.

Bildirici’nin yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.