Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (206): Kadın emeğinin örgütlenmesinde kadın kooperatiflerinin nasıl bir yeri var?

Günümüzde gittikçe yaygınlaşan kooperatif ve dayanışma ekonomileri kadınlar için ne anlama geliyor? Cinsiyet ayrımcılığının önüne geçebilecek bir emek örgütlenme sistemi mümkün mü? Kadın kooperatifleri kadınların çalışma koşullarını nasıl etkiliyor? Kadın kooperatifleri nerelerde ve hangi alanlarda daha yoğun çalışıyor? Karma kooperatiflerde kadınların görünürlükleri hangi seviyede? Kadınlar sadece kadın kooperatiflerinde mi güçlü?

Mekan ve İnsan’ın 206. bölümünde Gazanfer Kaya ve Aziz Şeker’in editörlüğünü yaptıkları, Nika Yayınları’ndan çıkan Dert Yükü Mekanlar: Kentlerin Yeni ve Eskimeyen Sorunları başlıklı kitaba “Kentteki Kadın Emeğinin Örgütlenmesinde Kadın Kooperatifleri” başlıklı makaleleri ile katkıda bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gönüllü Atakan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Aslı Çoban, Doç. Dr. Melis Oğuz‘un sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.