Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (207) – Ortaklaşa Mekan (16): Kentler yayalar için nasıl daha güvenilir ve yaşanabilir hale getirilir?

Yaya Derneği ne zaman, nasıl kurulmuştur? Taşıt odaklı gelişen kentler nasıl daha yaşanabilir ve güvenilir hale getirilebilir? Yaya odaklı kentsel mekanların yaratılması için tasarım stratejileri neleri kapsar? Yaya odaklı kentlerin oluşmasının önündeki engeller nedir? Şehir içinde hız limitlerinin 30 km/saat ile sınırlandırılmasının kentsel yaşam için faydaları neler? Yayalar için taktiksel müdahaleleri yaygınlaştırmak için neler yapılabilir?

Ortaklaşa Mekan serisinin onaltıncı bölümünde yaya haklarının geliştirilmesi için çalışmalar ve kampanyalar yürüten Yaya Derneği‘nden Nehir Yüksek ve Semih Ertürk, Melis Oğuz ve Duygu Toprak‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.