Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi ilk mitingini Gaziantep’te yaptı – Babacan’dan Erdoğan’a: “Dört yıllık karnende hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derin yoksulluk, işsizlik var”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ilk mitingini Gaziantep’te yaptı. Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Çok istedin, tek başına tüm yetkiyi elinde topladın. Faizi de enflasyonu da patlattın. Şu dört yıllık karnenden bir haber ver. O karnede hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derin yoksulluk, işsizlik var” dedi.

“Duyuyor musun Beştepe? Dimdik ayaktayız”

DEVA Partisi ilk mitingini bugün (21 Mayıs) Gaziantep’te yaptı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrasi Meydanı’nın kendilerine miting alanı olarak verilmediğini, afiş ve pankart asmalarının engellendiğini hatırlatarak, “İşte size Demokrasi Meydanı. Onlar vermezse vermesin, burası Demokrasi Meydanı artık. Bu kadar basit. Her türlü zorluğa her türlü engellemeye rağmen buradayız. Neymiş, akıllarınca DEVA Partisi’nin ilk mitingine engel olacaklarmış. Neymiş, Gaziantepli zorluk, zahmet çeksin mitinge gelemesinmiş. Oyunlara bak ya. Duyuyor musun Beştepe? Dimdik ayaktayız” dedi.

Erdoğan’a miting göndermesi: “Kıskanıyorlar, belli”

Partilerine yönelik engellemelerin ilk kez yaşanmadığını belirten Babacan, Türkiye’de ilk koronavirüs vakası ilanının kuruluş törenlerinin olduğu gün yapılmasının DEVA Partisi’nin bilinirliğinin azalması amacıyla yapıldığını iddia etti ve şunları söyledi:

“Bizim partimizin kuruluş tarihi 9 Mart 2020. 2020’nin Şubat ayında bu ülkede ilk pandemi vakası görülmüş. Daha sonra açıklandı bu. Bunlar tuttular, onu sakladılar bizim partimizin kuruluş töreninin olacağı gün gecenin 1’inde açıkladılar. İlk vaka açıklanmasını kuruluş günümüze denk getirdiler. Bugün iki etti ama. Biz bu mitingimizi taa bayramdan önce bütün Gaziantep’e duyurduk. ‘Demokrasi Meydanı’nda 21 Mayıs 2022’de saat 17.00’de buluşuyoruz’ dedik. Demokrasi Meydanı’nı vermediler, burayı yaptık tamam. Sonra Cumhurbaşkanı ne yaptı? Sen tut aynı gün aynı saatte Gençlik Şöleni yap. Mayıs ayında başka gün mü bulamadın arkadaş? Başka gün buldun da başka saat mi bulamadın Adana’da Gençlik Şöleni yapıyorsun? 20 yıllık parti oldun. Nedir alıp veremediğiniz bizim partimizle? Kıskanıyorlar, belli.”

 “Masa başında hazırladıkları oyunlarla seçimi kazanacaklarını sanıyorlar”

TBMM’de seçim yasasının değiştirilmesinin nedeninin de DEVA Partisini engellemek olduğunu savunan Babacan, şöyle devam etti: “İki ay önce bizi engellemek için Meclis’e bir seçim yasası sundular. Hedef tamamen biziz. Masa başında hazırladıkları oyunlarla seçimi kazanacaklarını sanıyorlar Yeni çıkardıkları yasalarla dediler ki ‘DEVA Partisi’nin işi bitti’. Tüm köşe yazarlarını, yorumcuları saldılar ortaya. Buradan onlara sesleniyorum: İstediğiniz kadar seçim yasalarını değiştirin, valilik, belediyeleri maşa olarak kullanıp durdurmaya çalışın. Siz DEVA Partisi’ni engellemeyi ancak rüyanızda görürsünüz.” 

“Erdoğan’ın dört yıllık karnesi: hayat pahalılığı, enflasyon, yoksulluk, işsizlik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Babacan, Sayın Erdoğan, bu millete artık hikaye anlatmayı bırakın. Çıkın bu vatandaşları hangi kriterlere, neye, kime göre veriyorsunuz anlatın. Tek yetkili Cumhurbaşkanı olduktan sonra şu memleket ne hale geldi ya? Çok istedin, tek başına tüm yetkiyi elinde topladın. Faizi de enflasyonu da patlattın. Şu dört yıllık karnenden bir haber ver. Erdoğan’ın aklına gelip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Tek imza ile her şeyi yapıyor. O karnede hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derin yoksulluk, işsizlik var. İşte dört yıllık karnen bu” diye konuştu.

“Esnafın, vatandaşın halini gör”

İktidarın milletten koptuğunu söyleyen Babacan, Erdoğan’a şöyle seslendi: “İftar sofralarında bile halkla aralarına bariyerler çekiyorlar. 100 araçlık 150 araçlık konvoylardan milleti artık görmüyorlar. Sayın Erdoğan artık sokağı görmüyor, Beştepe’ye kendisini hapsetti. Tek bir komşusu yok. Görüp de ödediği tek bir fatura yok. Bu vatandaş ne çekiyor, ne yaşıyor haberi yok. Vatandaşın anası ağlıyor. Sayın Erdoğan’a diyorum ki Adana’dasın işte. Atla gel Antep’e. Beraberce Gaziantep’in sokaklarında bir tur atalım. Bir gezelim de esnafın, vatandaşın halini bir gör. Çok değil bir saat yeter. Halkın gerçek gündemini gör diyorum.”

Erdoğan’a yanıt:“Hadi at imzayı, düşür enflasyonu, faizi”

Ekonomi Bakanı olduğu yılları hatırlatan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben imza atmasam o bir şey yapabilir miydi?” sözlerine ise şöyle yanıt verdi: “Madem hikmet imzada, hadi at o imzayı da düşür şu enflasyonu, faizi. Yap bakalım. Dört yıldır elini tutan mı var, sana engel olan mı var? Ağzıyla kuş tutsa yapamaz. Bu krizin sorumlusu Erdoğan ve yanına aldığı ortaklardır.

Mitingde cüzdanından 200 lira çıkartıp gösteren Babacan, “2009’da bu parayı çıkardığımızda 123 dolardı, şimdi…” dedi. Bir izleyici, “12,5 dolar” diye bağırınca Babacan, “Hesap bilenler var, şimdi 12,5 dolar” diyerek devam etti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gaziantep mitingine eşi Zeynep Babacan ile birlikte katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.