Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan katledilişinin dokuzuncu yılında anıldı: “Berkinimiz, oğlumuz, yavrumuz. Daima bizimlesin, daima seninleyiz”

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan için, katledilişinin dokuzuncu yılında vurulduğu yerde anıldı. Anmaya Elvan ailesi ve avukatları ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık katıldı.

Berkin Elvan, İstanbul’un Okmeydanı semtinde, 16 Haziran 2013 tarihinde polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldı. 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybeden Elvan’ın, vurulmasının üzerinden dokuz yıl geçti. Berkin Elvan, bugün (16 Haziran) saat 19:00’da vurulduğu yerde, Gaziler Sokağı’nda anıldı. Sokakta polis önlemi de alınmıştı.

Elvan ailesi adına Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan açıklama yaptı. Avukatları Ebru Timtik’in adalet ararken hayatını kaybettiğini, avukatları Can Atalay’ın ise haksız ve hukuksuz bir şekilde hapis cezası ile cezalandırıldığını söyleyen Elvan ailesi, “Gezi Parkı’nın sahiciliğine sarılıyoruz” dedi. 

Özge Elvan şunları söyledi:

“Biz katillere verilen cezaların uygulanmasını beklerken avukatlarımız Oya Aslan ve Selçuk Kozağaçlı hapis cezasıyla cezalandırıldı. Avukatımız Ebru Timtik adalet ararken hayatını kaybetti.  Son olarak yoldaşımız, arkadaşımız, dostumuz, kardeşimiz, avukatımız Can Atalay, haksız ve hukuksuz şekilde hapis cezası ile cezalandırıldı. Her an yanımızda olan, yürüttüğümüz adalet mücadelesinde destekçimiz olan Mücella Yapıcı, haksız ve hukuksuz şekilde hapis cezası ile cezalandırıldı. Bedenimizle, ruhumuzla hapislerde bıraktıklarımız, kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla Ali İsmail ile, Abdocan ile, Mehmet ile, Hasan Ferit ile, Medeni ile, Ahmet ile, Ethem ile ve Berkinimizle bu yalancı düzene karşı bir kez daha Gezi Parkı’nın sahiciliğine sarılıyoruz.”

Yargı makamlarına seslenen Elvan ailesi, sadece polis Fatih Dalgalı’nın değil “Emri ben verdim” diyen dönemin başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yargılanması gerektiğini belirtti. Başka çocuklar ölmesin diye adalet arayacaklarını söyleyen Elvan ailesi, oğullarına seslendi ve “Daima seninleyiz” dedi:

Başka Berkinler olmasın, çocuklar öldürülmesin diye adalet aramaktan vazgeçmiyoruz. Berkinimiz, oğlumuz, yavrumuz, Daima bizimlesin, daima seninleyiz. Senin için adalet istemekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mücella Yapıcının mesajları okundu

Berkin Elvan anmasına Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı da mesaj yolladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.