Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (29 Haziran 2022):  Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için vetosunu kaldırdı | Faruk Loğoğlu değerlendirdi

Editör: Sahra Atila
Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri için uyguladığı blokajı kaldırdı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’de Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. İki saat süren görüşmelerin ardından üçlü mutabakat metni imzalandı. Medyascope Gündem’de emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeniden değerlendirilmesini istedim” açıklamasının ardından,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ’i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nu bugün (29 Haziran) saat 14.00’da toplantıya davet etti. İşçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022’nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı görüşecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.