Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (30 Haziran 2022): Hekimler ve sağlık çalışanları iş bırakıyor

Günaydın, perşembe sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hafif sağanak yağış bekleniyor, sıcaklık 30 derece olacak. Ankara’da hava gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 25 derece olacak. İzmir’de parçalı bulutlu, 36 derece; Antalya’da parçalı bulutlu, 33 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 38 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haymana Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuşacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, bedelli askerlik düzenlemesine dair kanun teklifi görüşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ek gösterge ve öğrenci affına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Hekimler ve sağlık çalışanları, iş bırakıyor. Kamuoyunda “ceza yönetmeliği” olarak anılan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin yıldönümünde Sağlık Bakanlığı önünde saat 14.00’te yapılacak olan eyleme, sekiz sağlık meslek örgütü katılacağını açıkladı.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 16 lira 62 kuruş, euro kuru ise 17 lira 36 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 29 Haziran gününü 2 bin 401 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 968 lira 61 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bu sabah 112,06 dolar.

Dünya gündemine bakalım.

İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen NATO Zirvesi, bugün son oturum ve Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in basın toplantısından sonra sona erecek.

Kasım 2015’te Fransa’nın başkenti Paris’te saldırılar düzenleyen gruptan hayatta kalan tek kişi şartlı tahliye olasılığı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’yu “emperyal hırslara’’ kapılmakla suçladı ve ittifakı Ukrayna üzerinden “üstünlük” sağlamaya çalışmakla itham etti. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Futbol Takımı, hazırlık maçında Katar ekibi Al Shamal’ı 4-2 mağlup etti. Fenerbahçe’nin gollerini Bruma, Mergim Berisha, Enner Valencia ve Serdar Dursun kaydetti.

Cezayir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda halka aleti finallerinde milli jimnastikçi İbrahim Çolak altın, Adem Asil gümüş, kulplu beygirde ise Ferhat Arıcan bronz madalya kazandı.

Çekya’da gerçekleştirilen Dünya Down Sendromlular Şampiyonası’nda da beş altın, ikişer gümüş ve bronz madalya kazanan Emirhan Akçakoca, bir dünya şampiyonasında en fazla madalya kazanan Türk sporcusu oldu.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.